Slottsmysteriet

Lasse och Maja har med Martin Widmarks hjälp löst deckargåtor i 15 år och står nu inför sitt 26:e fall när den så generösa chokladprovningen på slottet visar sig innehålla ett fantastiskt erbjudande som lovar stor utdelning, bara man satsar lite pengar. Det låter väl ändå för bra för att vara sant? Lasse och Maja blir misstänksamma och så tar Slottsmysteriet fart.

20170905_143503

Vallebyborna provsmakar utsökt choklad på slottet. Det är greve von Farsen som bjuder på egentillverkade praliner från sin plantage. De låter sig väl smaka och tjusas av den framgångsrika greven och hans lyx. Så kan de alla få det, menar greven, bara de satsar pengar i hans nya plantage. Hans betjänt, den döve Floyd Nilsson, iakttar vaksamt alla deltagarna under provningen och förser hela tiden greven med handskrivna lappar. Det verkar vara något lurt på gång! Lasse och Maja smyger iväg och upptäcker att slottets övriga rum är tömda på möbler. Och att en startklar motorcykel väntar i garaget … 

20170905_143543     20170905_143608

Även den 26:e boken håller hela vägen. Den är lättläst, spännande och Helena Willis fantastiska bilder hjälper till att göra böckerna till oemotståndliga läsäventyr! Jag blir smått avundsjuk på Martin Widmarks förmåga att skriva böcker som alltid känns aktuella men träffar sin målgrupp helt rätt. Det är inte konstigt att nästan alla barn i Sverige vet vem Lasse och Maja är, eller att det har sålts över 3 miljoner böcker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s