När tomten försvann

Förra veckan försvann bort i inskolning och pass på två filialer och jag hann bara få upp ett enda inlägg. Den här veckan handlar istället om att försöka få lite julfint hemma, och att jobba ett pass på bokbussen innan jag får finbesök av mamma, syster, systerdotter och vovvar. Men jag ska försöka få upp några inlägg också, för jag har ju trots allt hunnit läsa lite grann, det är fördelen med att åka kollektivt och all den där tiden som man måste vänta antingen på anslutning eller när man är på jobbet en bra stund innan man faktiskt ska öppna.

Emma Virke har skrivit en deckare i bilderboksförmat som passar fint kring jul, för den handlar om När tomten försvann, och inte vilken tomte som helst visar det sig, det är trädgårdstomten som är borta! Och inte bara deras, grannens tomte också.

20171115_113703

Miriam och Lillebror vaknar på juldagen och upptäcker att trädgårdstomten är borta! ”Han har nog åkt på semester”, säger mormor. Men Miriam vet att det är omöjligt. Dessutom har grannens tomte också försvunnit. Vilken tur att de fick detektivprylar i julklapp – nu kommer de väl till pass! De två detektiverna sticker iväg med förstorningsglas i högsta hugg. Kommer de hitta tomtarna?

20171115_113722     20171115_113734

En perfekt bok för den lilla deckarälskaren, med en charmig historia och välillustrerade sidor av Emelie Östergren. Tillsammans skapar de en framåtrörelse och ett riktigt juligt mysterium.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s