Liten svart hund i natten

Tillsammans har mor och dotter Rose och Rebecka Lagercrantz skrivit och illustrerat den finstämda boken Liten svart hund i natten. En liten miniroman om att tappa bort sig, och hitta hem igen.

20180108_104719

Det var en gång en hund, en sådan där glas som jämt skulle hälsa på de andra hudnarna i parken, även de stora sura som skällde på honom. Han var inte rädd för någonting. Utom en gång… Det var dagen när han var på väg till tunnelbanan med sin matte och plötsligt föll ihop. Hon hade blivit sjuk och måste hätmas av ambulansen. Då blev hunden så rädd och förvirrad att han sprang iväg utan att veta vart. Till slut hamnade i en park där han utmattad kröp in under en buske och somnade. På natten hade han en underbar dröm…

20180108_104742     20180108_104833

Vad händer om den trogna hunden kommer bort från sin matte eller husse? Det undersöker Lagercrantz i den fina historien om hunden Samson. Det ryms stora känslor, spännande händelser och skiftande miljöer, och det är lätt att hänga med, och framför allt så slutar det lyckligt, något annat står jag faktiskt inte ut med när det handlar om djur.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s